ENGINNOvinky

Práce s daty

5.1.2022
Data jsou základním předpokladem úspěchu

Nejistota do byznysu nepatří. Pokud se chcete rozhodovat přiměřeně rychle, ale hlavně správně, spolehněte se na data. Data jsou všude kolem nás, jen v oblasti průmyslu je můžete získávat z různých měření, z výpočtů a výrobních linek. Pocházet mohou ze speciálních zařízení, z příchozích dokumentů i z internetu.

Data se dají analyzovat a z jejich analýzy můžete profitovat třeba tak, že zlepšíte nějaké postupy a odstraníte slabá místa. S pomocí umělé inteligence získáte potřebné informace a data, na jejichž základě se můžete s přehledem rozhodnout například o tom, jestli rozšíříte výrobu.

Můžete také objevit informace, vztahy a vazby, které by vás nikdy nenapadly, protože člověk, při vší úctě, takovou kapacitu prostě nemá. Díky analýze dat se také můžete připravit na různé situace, včetně těch krizových. Vaše “digitální dvojče” může zkoumat situace, které ještě nenastaly.

Kde začít?

Pokud víte, jak a kam svoje data ukládáte, máte z části vyhráno. Když máte data, stačí nastavit postupy a software tak, aby se data načetla, zpracovala a uložila v takové podobě, která vám bude vyhovovat. A pak už vám budou dávat odpovědi na otázky, které jsou ve vašem oboru důležité. Když si nebudete vědět rady, jak data získat, vyčistit a ukládat, rádi vám pomůžeme. Navrhneme pro vás řešení, které může být plně automatické nebo kolaborativní, což v praxi znamená, že program běží na pozadí bez nutnosti lidského zásahu, případně si jen třeba doplníte nějaký komentář, abyste se v uložených datech lépe vyznali.

Jestli máme nějaké příklady?

Jasně, že máme. Naši klienti mají nastavené zpracování a ukládání dat z provedených zkoušek tak, aby je měli v přehledné databázi a mohli je kdykoliv najít a efektivně s nimi pracovat. Mimo průmysl naše aplikace například sledují návštěvnost a vytíženost ordinací, a tak náš klient z lékařského prostředí může lépe plánovat výkony. Data lze využít i v dopravě, a to například k analýze počtu vozidel, která projíždí daným místem. Tato data usnadňují plánování dopravy i rozhodnutí o tom, zdali není potřeba některé trasy upravit, nastavit jinak semafory, nebo postavit obchvat.

Data můžete najít úplně za vším. Objevte s ENGINN EFFECT jejich potenciál a posuňte vaše podnikání na další úroveň.

#big_data #enginn_effect #digitalizace #vyvoj_aplikaci #data #optimalizace_procesu #poradenstvi #zmena_je_zivot #osvedcene_ale_lepsi
virtuální laboratoř, zpracování dat, big data, vývoj aplikací,