ENGINNOvinky

Digitalizace

17.8.2022
Digitální detox

5 tipů - jak na digitální detox
Digitální detox je velmi důležitý pro naši pracovní výkonnost i duševní pohodu.
Když totiž vaše hlava neodpočívá, zpomalujete se, ztrácíte výkonnost a koncentraci a směřujete k vyhoření. Po tom určitě netoužíte vy ani vaši kolegové ...

Dočasné odpojení od chytrých technologií ocení vaši blízcí, kterým se můžete věnovat. A nejen jim, ale taky sobě. Kdy jste si naposled byli třeba zaplavat nebo leželi na masážním stole?️

Nevíte, jak na to?

Máme pro vás pár tipů, které můžete využít po celý rok:

Stanovte si časy a činnosti, u kterých mobil používat prostě nebudete (např. posezení s přáteli, rodinná večeře, koncert, procházka, západ slunce, apod. ).


Neusínejte a nevstávejte s mobilem v ruce. Není to návod, jak se naučit ovládat mobil nohama. Za ruku nebo nohu chyťte partnerku / partnera, děti nebo nejlepšího přítele-knihu. Odpočívejte, ať se probudíte odpočatí, protože pak z postele vyskočíte jako rybička.


Odinstalujte přebytečné aplikace a ztlumte notifikace u těch aplikací, které nejsou životně důležité. Samozřejmostí je ztlumení mobilu v noci. Nic vám neuteče !


Udělejte si pořádek. V emailu i na sociálních sítích. Promažte kontakty, nepotřebné emaily, přestaňte na sociálních sítích sledovat profily, které vás nebaví, nebo vás nějakým způsobem rozčilují.


A teď BACHA ! Poslední rada pro ty největší machry! Pokud se rozhodnete mobil a další zařízení na pár hodin či dní úplně vypnout, dejte to vědět svému nejbližšímu okolí. Ať vám ten digitální detox nezpestří třeba policejní pátrání !


Tak to je vše. Jestli máte nějaké vlastní tipy, tak je pošlete. Rádi je doplníme, abychom byli připraveni na příští dovolenou. 😉 !

Krásný zbytek léta přejeme.

#digitalizace #digitalni_detox #leto #odpocinek #poradenstvi #zmenajezivot #osvedcenealelepsi
digitalizace, přepis programu, přepis aplikace, vývoj aplikací, automatizace, machine learning, data mining, poradenství,